برای والدینی که برای اولین بار به دنیا می آیند، نوزادان ممکن است یک راز بزرگ به نظر برسند، به خصوص زمانی که آنها کار عجیبی مانند قوس دادن به پشت خود انجام می دهند. اگرچه نسبتاً رایج است، اما این حرکت کوچک ممکن است به نظر برسد که نوزاد شما مضطرب یا درد دارد. و در حالی که ممکن است چنین باشد، در واقع دلایل احتمالی زیادی وجود دارد که باعث میشود نوزادان کمر خود را قوسدار کنند – اکثر آنها کاملاً خوشخیم هستند.
به خواندن ادامه دهید تا برخی از علل رایج قوس کمر، از گاز و رفلاکس گرفته تا رشد مهارت های حرکتی را بیاموزید . ما همچنین در مورد اینکه در مورد قوس کمر در نوزادان چه باید کرد صحبت می کنیم.
آیا قوس کمر در نوزادان طبیعی است؟
جان اس میپول، MD ، پزشک مراقبت های اولیه در مرکز پزشکی بوستون و دانشیار اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، می گوید: می توانید در میان کارهای زیبا اما عجیب و غریب بی شماری که نوزادان انجام می دهند، قوس پشت را ثبت کنید، و این معمولا بسیار طبیعی است .
او میگوید: «کودکان ممکن است زمانی که در حالت عادی اما بلند هستند، پشت خود را قوس داده، سر و نیم تنه خود را دراز کنند.» این شامل گریه ، هیجان، تعجب یا کشش ماهیچههای خود میشود. میپل، نوزادان ممکن است هنگام تغذیه، حرکت در حین خواب، واکنش به یک موقعیت یا بدون هیچ دلیل روشنی، کمر خود را قوس کنند.
اگر کودکتان کمر خود را قوس داد، به طور معمول نیازی به نگرانی نیست. اما درک دلیل پشت حرکت می تواند شما را به سلامت و رفاه کلی آنها راهنمایی کند. در اینجا چند دلیل متداول وجود دارد که باعث می شود نوزادان کمر خود را قوس دهند.
گاز و رفلاکس
اگر متوجه شدید که کودک شما بعد از شیر دادن به پشت خود قوس می دهد، گاز یا ریفلاکس مقصر احتمالی آن است. دکتر میپل خاطرنشان می کند که ناراحتی ناشی از رفلاکس اسید ممکن است با کشش و حرکت در اطراف تسکین یابد. او می افزاید: «به طور مشابه، یبوست یا گاز ممکن است باعث شود نوزادان در حالی که سعی می کنند منبع ناراحتی خود را بیرون برانند، کمر خود را قوس کنند.
به گفته آن ماری توهی، MD، مدیر پزشکی منطقه ای اطفال در Bon Secours Pediatrics در ویرجینیا، گاز و رفلاکس مشکلات رایج در نوزادان هستند و به ندرت باعث نگرانی می شوند. گاز ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که نوزادان هوای اضافی را می بلعند و اغلب با سیستم گوارشی نابالغ آنها ترکیب می شود. علاوه بر این، اکثر شیرخواران درجاتی از بازگشت نارسایی دارند، 1 و اگر کودک شما به خوبی رشد کند، معمولاً مشکلی نیست.
گفته می شود، اگر کودک شما بعد از هر وعده غذایی دچار ناراحتی طولانی مدت و قوس کمر شد، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. آنها ممکن است بخواهند آلرژی غذایی و بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) را رد کنند.
همانطور که نوزادان ماهیچه های خود را می سازند و به اطراف حرکت می کنند، ممکن است کمر خود را بیشتر قوس دهند، به خصوص زمانی که سعی می کنند از روی آن غلت بزنند . دکتر میپول میگوید: « زمان شکم ممکن است باعث ایجاد قوس کمر کاملاً مناسب شود». برای مثال، نوزادان 4 تا 6 ماهه ممکن است سر خود را به عقب پرتاب کنند و پشت خود را قوس دهند تا هر چهار اندام را حرکت دهند. او میگوید : «واقعاً بسیار دوستداشتنی است، اما میتواند به ساخت عضلات اصلی کمک کند که بعداً به نشستن و ایستادن کمک میکنند».
ابراز احساسات
هنگامی که نوزادان بیش از حد تحریک شده ، گرسنه، ناامید یا ناراحت هستند، ممکن است کمرشان قوس کند . آنها تنها راهی که می دانند، یعنی از طریق حرکات بدن، احساسات را ابراز می کنند. دکتر میپول میگوید: «کودکانی که بیش از حد خسته یا بیش از حد تحریک شدهاند ممکن است برای مدت طولانی گریه کنند.
قولنج
کولیک زمانی است که نوزادان سالم بیش از سه ساعت در روز، حداقل سه روز در هفته و بیش از سه هفته به طور غیر قابل تسلی گریه می کنند. 3 نوزادان مبتلا به قولنج ممکن است پشت خود قوس داشته باشند. سایر علائم کولیک عبارتند از: سفت کردن دست ها و پاها، مشت کردن مشت، دفع گاز، گریه با صداهای بلند و بالا کشیدن پاها. قولنج معمولاً در حدود 3 تا 4 ماهگی از بین می رود. 4
نگرانی های عصبی یا تشنج
در حالی که قوس کمر معمولاً دلیلی برای زنگ خطر نیست، گاهی اوقات می تواند نشانه یک مشکل جدی تری باشد. به عنوان مثال، دکتر توهی می گوید، برای مثال، نوزادان مبتلا به نگرانی های عصبی (مانند فلج مغزی) ممکن است به دلیل افزایش تون عضلانی، کمرشان قوس پیدا کند. 5 فلج مغزی با علائم دیگری نیز همراه است، مانند عدم موفقیت در رسیدن به نقاط عطف رشد .
کمر قوس دار نیز می تواند در موارد نادر نشان دهنده تشنج باشد. دکتر میپول میگوید : «اگر والدین مشاهده کردند که کودکشان به سختی قوس نمیدهد ، یا اگر در اندامهای کودکشان سفتی یا حرکات چشم غیرمعمول مشاهده کردند، ارزیابی تشنج بسیار مهم است .»